Som en före detta barfotalöpare så har jag en hel del åsikter på ämnet skor. Det rätt värdelösa utbudet av skor som finns att tillgå är kanske inget jag stödjer. De tvingar oss mer eller mindre till fel rörelser och ser man fötter som aldrig haft skor så är skillnaden rätt påtaglig.
När mina fötter var som starkast tycker jag även att de påverkade min cykling positivt. Så hade jag haft något extra liv hade jag gladeligen lagt mer krut på att springa och då självklart utan skor.
Men de senaste åren har företagen börjat få upp synen på det hela. Och även om jag inte hittat någon sko som kommer hela vägen så går det åt rätt håll, man försöker åtminstone.
Extra glad blir jag när jag ser att det börjar krypa ner i åldrarna och även våra barn vars fötter som håller på och växer och utvecklas som mest kan få möjlighet att få göra just det.

Det finns såklart fortfarande de skoförsäljare som anser att en barnsko skall vara stenhård och ge mycket stöd eftersom barnet själv inte klarar detta. Gärna skor inomhus med. Men några har vaknat!

Märket på skon på bilden har faktiskt en riktigt bra barnsko. Jag nämner inte märket i skrift för jag tycker de vanligtvis bara har usel kvalitet och riktigt dumma lösningar. Tror ni känner igen märket ändå. Faktum är att även denna eminenta sko har de sabbat genom att slänga in en på TOOK för tjock sula precis som de gör med deras övriga barfota sortiment.
Men lyfter man ur sulan….voila!!
Då är sulan tunn och fin som en mockasin men skon ser fortfarande ut som en sko godkänd av min sambo. En rikttig fullträff!

Nästa miss är att de inte görs i min storlek! FAN!