2013-07-01 07.57.08

Hos de som nu fått chansen att testa årets SM bana så hör man några nämna ”droppet”. ”Droppet” som troligen är den kanske klurigaste delen av banan och säkert kommer ge en och annan cyklist lite huvudbry. Därför beslutar jag att slänga in en bild så att alla som inte har kört får sig en tanke på vad det är för något. Egentligen inget svårt i sig men kan ändå vara kul att veta vad det pratas om.

Här är bilden, fotograferad nerifrån och cyklisten åker mot kameran. Den röda linjen är den linje som jag tror de flesta kommer kunna ta. Jag har självklart en specialare på G som är lite mer risky men betydligt snabbare. Frågan är dock hur mycket som kommer skärma av med band när tävlingen är igång.

En liten anekdot angående ordet dropp. Just uttrycket dropp skiljer sig ganska mycket när man pratar XC-cyklister och alla andra cyklister. I vardaglig cykelmun brukar dropp hänvisa till något som inte går att rulla utför utan kräver att hjulen lämnar marken och cykeln tar ett litet skutt för att sedan landa efter droppet.
För XC-cyklister kan allt som är riktigt brant kallas dropp även om det går bra att rulla utför. Jag har alltid undrat varför.

Så för tydlighetens skulle så går klippan på bild bra att rulla utför och kanske egentligen inte borde kallas dropp. Men den är fin och borde vara ett givet inslag i våra XC banor 2013! Vad sägs om fler och större till 2014?

Annonser