image

Ja, det blev lite Kaos idag, men det var roligt!

Jag och Johan Carlström satt i samma bil på vägen ner och undrade om det verkligen skulle vara så blött som det var. Väl på plats fortsatte regnet och vi snurrade ett varv på banan med Calle Friberg. Kul att du hittade dit!

Banan var strålande! Blöt och geggiga ja. Kanske lite lite uppförsbackar med tanke på att vi faktiskt körde på en skidbacke. Men utmanade och stökig samt några sköna velodromer och hopp som omväxling. Det fick dock duga med ett varv som uppvärmning på banan för att inte hela driv paketet skulle mugga redan innan start. Tror de flesta tänkte som jag.

Jag har faktiskt cykla här förut märkte jag. Min sista tävling som liten pojk var Smé racet i Eskilstuna. Kul att vara tillbaks! Ca 17-18 år senare.

Väl på startlinjen kändes det bra. Solen började titta fram och min värsta konkurrent Gunnar vid sidan. 2 minuter till start ropades ut. Allt kunde varit frid och fröjd! Men det fanns en liten hake. Jag hade tydligen punka på bakhjulet … FAN!!

Det var nära att dagen skulle sluta här, men inte om man har underbara människor omkring sig. Jag ropade rakt ut i startfållan för att se om det fanns någon med pump. Helt tyst. Men plötsligt ser jag en lång Hilke ånga iväg mot sin bil som stod en hundra meter bort. Inte många minuter till start nu.
När han är åter i startfållan har han en fotpump med sig och planen blir att fylla på däcket och sedan försöka fylla på varje varv och hoppas på att det är en långsam pys punka. Mannen med starttutan var snäll och lovar att ställa pumpen i tekniska zonen. Nu blev det i varje fall start! YES!

Väl iväg från starten så tog jag ledningen med Gunnar ca 10 meter efter in i skogen. Hade varken bra eller dåliga ben idag och rullade på med bestämd fart och tyckte jag ökade avståndet lite bakåt utan att bränna mig. Ut på den andra lite längre delen på banan hade jag fortfarande luft i bakhjulet och ju längre vi körde ju större blev luckan bakåt. Efter ett tag var det knappt så jag såg Gunnar vilket kändes lovande. Mindre lovande var att mitt bakdäck börajde korvade sig under fälgen och jag fick ca sjutiofemton genomslag per meter. Det var inte mycket luft kvar nu.

Fick köra väldigt mjukt skonsamt för att inte döda fälgen min. Skogen tog slut och gruset tog vid ca 700 meter före varvning men däcket var så tomt att jag bottnade vid varje tramptag. Nu hade jag dessutom Gunnar i nacken igen och det fanns inte mycket att göra när han gasade om. Väl vid varning såg jag ingen Gunnar längre och jag fick slänga mig in i teknisk zon och leta efter pump. Johan som valt att inte köra själv idag kom springandes och vi kom överens om att han skulle hämta upp mitt reservhjul för byte på nästa varv. Självklart stod i bilen för dagen(orkade inte bära ut det i regnet.

2 Bar i bakdäcket och så ut på varv två. Lite studsigt men knappast något jag ville bry mig om, jag ville bara ikapp Gunnar. Jag fick syn på honom i en backe ut på andra loopen men då började åter igen mitt däck att korva sig och slå igenom. Däcket var snudd på tomt och jag fick köra väldigt försiktigt igen. Jävla skit på en så rolig bana! Men jag kom till teknisk zon vid slutet på varv två och hällsade på Johan som viftade med nytt bakhjul. Varför är det alltid bakhjulet som skall bytas när man har bråttom?

Nu var det två varv kvar och jag hade fortfarande förhoppningar på att kunna göra något mot Gunnar. Men det var lönlöst. Han hade för stort försprång och jag var långt efter i mål. Över 3 minuter såg jag i resultatet. Surt sa räven. Men jag är ändå väldigt nöjd. Det värsta som finns är att åka till en tävling och räkna in den träningen i sin plan och så får man stå och titta på istället. Nu fick jag köra mina 4:a varv och jag blev definitivt trött!

Ett STORT tack till Stefan, Johan samt den vänlige starter(tog pumpen till tekniks zon) som alla gjorde det möjligt för mig att fullfölja idag! Ni är guld värda!

Gällande däck så lär det komma ett separat inlägg i dagarna där jag väger och fundera på vad och hur jag skall göra framöver.
När det gäller att tävla mot Gunnar så får jag en ny chans redan på onsdag. Då kör vi hans VM bana 19:00 i Norrtälje. Dyk upp du med!!

Dagens resultat som redan är uppe. Bra jobbat!